iPhone hoesjes: de voor- en nadelen

Al sinds mensenheugenis (lees: sinds de eerste smartphones) zijn hoesjes voor de telefoon populair. In het bijzonder iPhone hoesjes hebben altijd gretig aftrek gevonden bij Apple-fans. Echter zijn iPhone hoesjes en smartphone hoesjes in het algemeen niet onomstreden. Er zijn namelijk meerdere voordelen maar ook nadelen te bedenken. Daarom zetten wij deze op een rijtje:

Voordeel 1: iPhone hoesjes houden je telefoon in goede staat

Het is een open deur, maar wel eentje die betreden moet worden: iPhone hoesjes zorgen er namelijk voor dat je smartphone in goede staat blijft. Aangezien onze smartphones steeds dunner en vaak ook gladder worden, is het belangrijk om een degelijke cover aan te schaffen zodat je iPhone in optima forma blijft. Dan is het nog steeds niet de bedoeling dat je hem uit je handen laat vallen, maar je hebt wel meer kans dat je kostbare telefoon onbeschadigd blijft. Tip: zorg voor een goede book cover, dus een hoesje waar je telefoon volledig in beschermd wordt.

Voordeel 2: Personalisatie!

Tegenwoordig zijn er voor de iPhone zo veel verschillende hoesjes op de markt, dat het je wel erg gemakkelijk wordt gemaakt om je eigen draai te geven aan de telefoon. Of je nou houdt van leuke prints op de achterkant of een strak minimalistisch design: grote kans dat je de juiste cover voor jou zult vinden op het internet of in de winkel.

Nadeel 1: Afbreuk aan het mooie design

Een veelgehoord tegenargument is: ‘een cover doet afbreuk aan het mooie design van m’n iPhone’. De mensen die dit zeggen, doen dit natuurlijk niet voor niets. Vaak is het namelijk zo dat iPhone hoesjes de telefoon nadrukkelijk dikker maken. Ook kunnen covers maar zelden hetzelfde strakke design van de iPhone overnemen. Aangezien de iPhone bij uitstek een mooie telefoon is, is dit uiteraard jammer

Nadeel 2: Gebruikersgemak neemt af

Ook wordt vaak het argument gebruikt dat hoesjes het gebruikersgemak af laten nemen. Een voorbeeld daarvan gaven we al onder ‘Nadeel 1’. Behalve dat iPhone hoesjes de telefoon dikker maken, kan het in potentie ook het gebruikersgemak doen verpesten. Daarbij kun je bijvoorbeeld denken aan hoesjes die moeilijk opengaan of magneetjes die niet goed werken – hierdoor kan de hele ervaring van snelheid aangetast worden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *