Geruchten over de Apple iPhone 7

Je kunt er de klok op gelijk zetten. Zoals elk jaar zal Apple ook dit jaar weer een nieuwe iPhone introduceren. Na het grote succes van de iPhone 6 en 6s kon een vervolg daarop natuurlijk niet uitblijven. Hoewel we wel kunnen raden dat er een nieuwe telefoon komt, is het moeilijker om er achter te komen wat we er precies van kunnen verwachten. Apple is heer en meester in het geheim houden van nieuwe producten. Toch rukken er steeds meer hardnekkige geruchten op die voorspellen hoe de nieuwe iPhone 7 er uit gaat zien en wat er allemaal in komt te zitten. Wij zetten de geruchten op een rijtje:

‘Geen koptelefoonaansluiting meer’

Er gaan geruchten dat Apple haar nieuwe paradepaardje niet zal uitrusten met een 3,5mm audio-aansluiting. Daardoor kun je niet de oude vertrouwde 3,5mm-aansluiting gebruiken voor oordopjes of koptelefoons. Hoewel dat voor veel mensen vreemd in de oren zal klinken, is het ook een redelijk voorspelbare ontwikkeling. Tegenwoordig zijn steeds meer apparaten draadloos en in verbinding met elkaar. Zo ook koptelefoon met smartphones via bijvoorbeeld bluetooth. Ook is het soms mogelijk om koptelefoons te verbinden met de smartphone via de usb-aansluiting of in het geval van de iPhone, de lightning-aansluiting. Door de koptelefoonaansluiting weg te halen, zal de iPhone 7 ongetwijfeld dunner worden.

‘De iPhone wordt waterbestendig’

Mede dankzij het gebrek aan een 3,5mm audio-aansluiting, zal de iPhone mogelijkerwijs waterdicht worden. Tekenen daarvoor waren in de voorgaande iPhone al aanwezig, maar de iPhone 7 zou wel eens de eerste iPhone kunnen worden die daadwerkelijk waterbestendig is.

Overige specificaties

De iPhone 7 zal hoogstwaarschijnlijk geen grote wijzigingen krijgen als het gaat om opslag. Helaas houdt Apple het bij 16GB voor de instapvariant, wat eigenlijk wel erg weinig is. Concurrenten als Samsung bieden standaard 32GB aan in hun paradepaard. Voor de 16GB in de iPhone 7 zal de consument zo’n €749,- moeten neerleggen. Daarnaast zal er een 64GB en 128GB-variant op de markt komen en wordt de telefoon geleverd in de standaardkleuren: grijs, (rosé)goud en zilver.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *