De smartphones om naar uit te kijken in 2016

De smartphonemarkt is tegenwoordig een lastige markt om te voorspellen. Aan de ene kant zien we natuurlijk een gigantische groei gaat als we de markt wereldwijd bekijken, maar aan de andere kant zien we ook dat de grootste smartphonefabrikanten de laatste jaren steeds meer moeite hebben om écht vernieuwend te zijn. Het is voornamelijk een evolutie gebleken dan een revolutie. Zal het jaar 2016 daar verandering in brengen? We kunnen in ieder geval kijken naar een aantal van de toestellen die we in 2016 kunnen verwachten.

Samsung Galaxy S7 (Edge)

Op voorhand kunnen we al stellen dat Samsung’s Galaxy S7 waarschijnlijk één van de beste Android-smartphones van het jaar zal worden. Vorig jaar verraste Samsung vriend en vijand met een op de schop genomen Galaxy S6, wat ineens een heerlijk toestel bleek na de tegenvallende S5. Voor de Samsung Galaxy S7 lijkt het erop dat Samsung nog meer gaat luisteren naar de kritiek. Zo zou onder andere het MicroSD-kaartslot weer terug komen en zou de telefoon waterbestendig worden. Dat lijken op het eerste gezicht goede verbeteringen. We zijn echter benieuwd of Samsung ook nog iets revolutionairs uit de hoge hoed kan toveren.

LG G5

De laatste tijd is LG goed bezig als het gaat om innovaties verwerken in hun smartphones. Ook in 2016 zullen ze een aantal innovatieve features toevoegen aan hun smartphones. Of het werkt, dat is een tweede, maar we zijn blij dat er tenminste een fabrikant is die risico’s durft te nemen. Zo zal LG in de LG G5 waarschijnlijk een tweede scherm integreren. Samsung deed al iets vergelijkbaars met de Edge in 2015, maar LG lijkt het nu naar de next level te brengen. Daarnaast gaan er ook geruchten over irisscanners en twee background-camera’s om betere foto’s te schieten. Het is even afwachten of het allemaal gaat werken maar het is goed om weer een fabrikant vernieuwend te zien werken.

De LG
Apple iPhone 7

Eerlijk is eerlijk; van Apple verwachten we dit jaar de minste innovatie. De iPhone loopt de laatste jaren vaak achter op Android-smartphones als het gaat om nieuwe features. Dat wil echter niet zeggen dat de Android-smartphones altijd beter zijn. Sterker nog, Apple zal ook dit jaar een iPhone op de markt brengen die ongetwijfeld de concurrentiestrijd bovenin de markt aan zal kunnen. Hopelijk verrast Apple ons met bruikbare nieuwe innovaties.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *